Kremna omaka iz hokaido buče na njokih





Za 4 osebe
  • 1 hokaido buča
  • Olje
  • Kvasni kosmiči (količina poljubna)
  • Sol, poper, česen (česna zelo malo)
  • Njoki: http://mincikuha.blogspot.si/2015/09/veganski-njoki.html

Bučo narežemo na kocke in jo popečemo na nekaj žlicah olja.
Ko so kocke dobro »zagorele« ¼ kock odstranimo v posebno posodico in jih bomo kasneje dali čez njoke z omako.

Ostali del s paličnim pretlačimo, dodamo malce vode, da dobimo gladko zmes.

V omako vmešamo kuhane njoke in kvasne kosmiče, premešamo in malce pokuhamo cc 2 minuti, da se okusi povežejo.

Postrežemo s kockami preostale popečene buče, posujemo s peteršiljem in po želji oddamo nekaj sojine smetane ali sojinega jogurta.


Njoke delam po tem receptu, seveda pa se jih lahko tudi kupi izbira je zelo velika.

Dober tek!


Komentarji