Za 4 osebe
- 1 hokaido buča
- Olje
- Kvasni kosmiči (količina poljubna)
- Sol, poper, česen (česna zelo malo)
- Njoki: http://mincikuha.blogspot.si/2015/09/veganski-njoki.html
Bučo narežemo na kocke in jo
popečemo na nekaj žlicah olja.
Ko so kocke dobro »zagorele« ¼
kock odstranimo v posebno posodico in jih bomo kasneje dali čez njoke z omako.
Ostali del s paličnim
pretlačimo, dodamo malce vode, da dobimo gladko zmes.
V omako vmešamo kuhane njoke
in kvasne kosmiče, premešamo in malce pokuhamo cc 2 minuti, da se okusi
povežejo.
Postrežemo s kockami preostale
popečene buče, posujemo s peteršiljem in po želji oddamo nekaj sojine smetane
ali sojinega jogurta.
Njoke delam po tem receptu,
seveda pa se jih lahko tudi kupi izbira je zelo velika.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.