Cvetačni curry (dve varianti)




ZA TEGA NA SLIKAH JE VSE ENAKO, RAZEN...
- zraven sem dodala sojin jogurt z limeto kot dodatek
- zelena cvetača
- več čilija :)







Količine so poljubne:
  • Cvetača ali zelena cevtača
  • Korenje
  • Koruzni škrob ali ovsena moka
  • Curry začimbna mešanica – Curry Madras (če nimate radi pekoče, uporabite drug curry, naprimer Curry Karma)
  • Nekaj zelja namesto čebule ali rdeča čebula
  • Seitan narezan na trakove (po želji) ali sojini koščki (po želji) - oboje lahko izpustite in dodate čičeriko ali pa nič od naštetaga
  • Polnovredni riž, ki ga skuham v osoljeni vodi ali basmati riž






Na olju prepražimo zelo nadrobne liste narezano zelje, ki ob praženju dobi okus čebule.

Nato dodamo korenje, še malce podušimo, dodamo koruzni škrob, na trakove narezan *seitan (po želji ni nujen), kar zajetno količino začimbne mešanice Curry Madras in zalijemo z vodo. Tako kuhamo dobrih 20 minut, da se okusi povežejo in se omaka lepo zgosti.

Dodamo še cvetačo natrgano na manjše cvetke in še za minuto, dve pokuhamo.

Postrežem z rižem. Sama imam najraje polnovredni riž.

Ko je jed na krožniku, preko omake pokapam sok limete, ki vse okuse super zaokroži.

Pa dober tek :)

·         *Če uporabim seitan, ga prečasno mariniram v česnu in olju.


Komentarji