Ocvrti šampinjoni in krompir z majonezo in brstičnim ohrovtom



Včasih enostavno paše tudi ocvrto. Vendar če že je, ga pripravim z enakovredno prilogo :) Ne le krompir, vendar krompirjeva solata Z MAJONEZO. Ali pa lahko naredite tako brez soje. Seveda tudi kupljeni nič ne manjka, okusi so različni :)

Za protiuteži pa sta tu na sopari kuhan brstični ohrovt in limona :)

Količine so poljubne:
Šampinjone očistimo, olupimo
paniramo in ocvremo v olju, uporabim repično olje

Krompir skuhamo v oblicah, ko je kuhano olupimo, narežemo na male koščke, dodamo malce jabolčnega kisa, peteršilj, sol, poper, česen, zelo na tanke kolobarje narezano čebulo in premešamo. Nato dodamo majonezo in ko takšno solato predenemo na krožnik, dodamo na sopari kuhan brstični ohrovt.

Paniranje šampinjonov:
  • 1 posodica: moka (črna moka, torej tip 1100)
  • 2 posodica: koruzni škrob, voda ali sojino mleko, sol, malce česna v prahu, kurkuma (dobiti moramo zmes podobno, kot ko pripravljamo zmes za puding, torej tekočo, vendar malce gosto)
  • 3 posodica: drobtine.

To je vsa umetnost.

Ko so šampinjoni ocvrti jih na papirnati brisači odcedimo, postrežemo z zgoraj omenjeno prilogo/solato.

Dober tek...

Komentarji