Sacher







Za silo bo tale zapis preden ne sestavim v gramih.

Za pekač premera 14 cm:
  • 2 dcl moke (imela sem pririno)
  • 0,5 dcl koruznega škroba
  • 1 dcl kakava
  • 0,5 dcl kokosovega sladkorja
  • 2 (1,5) dcl ovsenega mleka ali katero koli drugo tekočino, če je tekočine premalo jo še dodajte, veliko je odvisno od moke pri pirini sem na koncu morala dodati še 0,5 dcl
  • 0,5 dcl olja (uporabila sem sezamovo)
  • 1 bio pecilni prašek
  • 1 žlica regratovega medu
Premaz:
  • Marelične marmelada
Preliv:
  • 0,5 dcl ovsenega mleka
  • Jedilna čokolada cc 40g

Suhe sestavine damo v eno posod, mokre sestavine s sladkorjem vred pa v drugo.
Olje, tekočino in sladkor dodobra premešamo in počasi dodamo suhe sestavine. Dobiti moramo kremasto rahlo tekoče testo, ki ga vlijemo v pomaščen pekač.
Pečemo na 190˙C cc 35 minut. Po 25 minutah že preverimo, če je slučajno že pečeno in sicer v sredi zapičimo tanek no. Če izvlečemo suh, čist nož je testo že pečeno, drače pečemo dalje.



Biskvit vzamemo iz pečice in ga ogladimo. Prerežemo na pol, pomažemo z marelično marmelado, pokrijemo z zgornjim delom biskvita in po vrhu tudi prelijemo marelično marmelado zmešano z malce vode.
Pustimo stati dobro uro in nato po vrhu prelijemo s čokoladno glazuro, ki jo naredimo s stopljeno jedilno čokolado in ovsenim mlekom oz. katerim drugim, ki ju na blagem ognju segrevamo, da se dodobra razpustita in ob mešanju povežeta.

Z Dašo Zajc sva torto pekli malce da ne vzporedno :) ona pa ima recept, ki  je primeren za pekač premera 24 cm in vsebuje manj olja glede na velikost tore :)

Dober tek.

Komentarji

  1. Tortica je super uspela in je zelo okusna :)
    Končno recept brez sode in kisa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi meni je torta krasno uspela, hvala za recept :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi meni je torta krasno uspela, hvala za recept :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.