Juha iz pečene maslene buče


Ta juha nam bo pomagala izboljšati počutje in odgnala slabo voljo, zaradi velike vsebnosti karotenoidov pa je odlično krepčilo imunskemu sistemu.

Uporabila sem:

  • Maslena buča
  • voda
  • olje
  • sol, poper, česen, kumina, mini ščep carry-a, timijan, peteršilj
Bučo narežemo na koščke (če je potrebno olupimo, če ni EKO) ter jo v pekaču postavimo v na 200°C ogreto pečico za 30 minut, zraven pečemo še nekaj strokov česna (neolupljene).
Ko se buča lepo zapeče, jo vzamemo iz pečice, damo v posodo in zalijemo z vodo, spasiramo s paličnim mešalnikom.
Pečene česne stisnemo in dodamo v juho, prej jih z vilico zmečkamo.

Juho solimo, popramo, dodamo curry (če vam je ta začimba seveda všeč), kumino v prahu.
Še malo pokuhamo.
Postrežemo s kruhovimi kockami, ki jih popečemo na olivnem olju z dodatkom timijana.
Dodamo malce svežega nasekljanega peteršilja.

Dober tek.

Vse dobro vam želim - Minci





Komentarji