Pikantni masleni fižol s seitanom



Včasih se prav mudi jesti in tole je pripravljeno tik tak.
In to je taka res močna jed. Bi lahko rekli "ta delavska".

Uporabim (količine so poljubne):
  • kuhan fižol (meni se v tej obliki sicer najbolj prileže beli fižol) - skuhan že prej ali pa pločevinka
  • seitan
  • 1 rdeča čebula
  • česen
  • sladka paprika
  • česen
  • čili
  • sol, poper, peteršilj, začimbe po želji: timijan in pa šetraj
  • olje
  • voda
Seitan narežemo na manjše koščke in ga popražimo na že prej na olju prepraženi čebuli (najbolje rdeča, tokrat je nisem imela).

Ko se sitan lepo zapeče dodamo žličko rdeče paprike, sol, poper, malce čilija, česen in peteršilj ter velik beli masleni fižol. Seveda lahko dodate kateri koli fižol, vendar ta ima tako dober okus :P

Zalijem s čisto malo vode in za nekaj časa podušim.

Dodam še timijan in pa po želji šetraj.

In to je to.

Postrežem z limono, ki super zaokroži okus in doda svežino.

Zraven pa lahko ali nič :D ali kruh, tudi riž ali prosena kaša se je že znašla v vlogi družabnice :)

Vse dobro vam želim - Minci.

Komentarji