Prata

 

Količine so poljubne v tem receptu delano iz 500g kruha.

Seitan narežemo na koščke in ga začinimo s soljo in prekajeno papriko. Nato ga popečemo na olju. Uporabila sem 200g seitana. Lahko več lahko manj.

Star kruh/ žemlje narežemo na kocke, dodamo nasekljano 1 večjo rdeči čebulo, če imamo šalotko je pa še bolje. Nasekljan česen, peteršilj, malce majarona (lahko se ga izpusti, odvisno če vam paše okus ali ne).
Dve žlici koruznega škroba in pa žličko vinskega kamna ali lahko tudi pecilni, vsekakor pa se to dvoje lahko popolnoma izpusti. Ščep kurkume, sol, poper. Dodamo koščke popečenega seitana.

Čez vse damo 500ml sojinega jogurta, z rokami premešamo, da dobimo gosto zmes. Zmes poskusimo in začinimo še po želji, če vam še kakšen okus manjka :)

Kruhovo zmes predenemo na peki papir in oblikujemo štruco, ki jo popolnoma zavijemo v peki papir.

Pečemo zavito 30 minut na 180°C. Med peko se tako ali tako odvije, lahko pa še malce odvijete in po vrhu pokapate z oljem ter pečete še 20 minut na 200°C. Tako, da lepo zahrusta.

Preden postrežemo prato pustimo stati 15 minut.

To je to.

Zraven se super prileže omaka z gobami ali pa le skleda solate ali redeče pese.

Včasih naredim kar tudi do 3 štruce in dam v skrinjo, se super obnese. Tako, da čese napovedo obiski, samo v prečico in je za pikat pripravljeno.

Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji