Postopek se bere precej bolj zapleten, kot dejansko je. Sicer sem želela, da bi bila pita, ker sem naredila preveč kreme pa je uspela super pita torta :)
Testo pride nekje vmes med piškotnim in pa biskvitnim, nekako zelo rahlo biskvitno testo.
Pekač 24 cm:
TESTO:
- 200g črne moke
- 20 g kokosove maščobe ali 0,5 dcl olja (v pitah mi najbolj paše dobro olivno olje, naredi tak super priokus)
- Žlička vinskega kamna ali pecilni prašek, ingver, kurkuma
- Trsni sladkor 2 žlici, agavin sirup 1 žlica (če želite lepši barvni efekt uporabite le beli sladkor ali ga kombinirajte s stevio, pri rjavem sladkorju in agavinem sirupu je barva kreme precej rjavkasta)
- 1 dcl Ovsen napitek ali voda
NADEV:
- 500g jagod, operemo in očistimo.
- 350 g tofuja iz Hofra, če bi bil svilnat bi bila zadeva veliko boljša
- Trsni sladkor 2 žlici, agavin sirup 1 žlica (če želite lepši barvni efekt uporabite le beli sladkor ali ga kombinirajte s stevio, pri rjavem sladkorju in agavinem sirupu je barva kreme precej rjavkasta)
- Vaniljev sladkor
- Žlička ruma
- Voda
- Agar, ki ga uporabite po navodilih. Imela sem agar v prahu in sicer vrečka za 500ml tekočine. Uporabila sem za vse skupaj vrečko in pol.
TESTO IN PEKA PODLAGE
Pekač ob robovih obložimo s peki papirjem. Da se bo ohlajena
krema lepo odluščila, ko bo pita/torta gotova.
Pripravimo testo.
Moko, maščobo, sladkor, vinski kamen, ingver, kurkumo in
vodo zmešajte v gladko, precej kompaktno testo, ki naj počiva eno uro.
Zvaljajte v obliki pekača, toliko, da se testo oprime tudi
malce robov. Testo posujemo s sladkorjem in nanj položimo 1/3 na lističe
narezanih jagod.
Posujemo s sladkorjem in To podlago pečemo v poprej ogreti
pečici na 190°C cc 45 minut, oz. Toliko časa da ob robovih dobi lepo rjavo
barvo.

NADEV
Ko se testo peče, zmiksamo tofu, sladkor, agavin sirup,
jagode, malce ruma, vaniljev sladkor in s paličnim dodobra zmiksamo, da dobimo
gladko zmes.
V 300ml zakuhamo vrečko in pol agarja, ki ga kuhamo dobri 5
minut, da se agar popolnoma raztopi, ves čas mešamo. Agar vedno uporabljajte po
navodilih.
Nato kremi medsebojno vmešamo, dodobra premešamo, sama sem
kar s paličnim še malce dodelala in prelijemo čez testo, ki je še vedno v
pekaču.
Vmešamo še malce sojine smetane, kar tako po vrhu.
Ohladimo. Ohlajeno okrasimo s svežimi jagodami in prelijemo s sojino ali riževo smetano za stepanje, ki jo predhodno stepemo.
Traja nekje 2 – 5 ur odvisno od temperature, sama
sem včeraj, ko je bilo malo hladneje zunaj, kar na okensko polico postavila za
1 uro in nato še v zamrzovalnik za 1 uro. Ker se mi je pač mudilo. Glede na
stanje kosa, ki je še ostal, je najbolj priporočljivo, da v hladilniku počaka
čez noč.
Dober tek in vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.