Pizza



"Pizza Margerita", odgovor na skrivno kodo v filmu Mediterraneo. 
Grški otok, brodolomci Italijanske mornarice.
Sredi noči, pride izmenjava straže. Pride LoRusso kapitan, resen človek, ki ga seveda vsi morajo poznati... potem pa se zaplete, ker se on spomni "lozinke" vendar se fantje na drugi strani ne spomnijo odgovora na Parola d'ordine
 :
Resen glas reče: "Kdo je? Povej kodo! Ali streljam!"
LoRusso pove pravo kodo, ampak fantje pa naštevajo, kot odgovor "lozinki" pizze :
Pizza Margherita :


Ta na sliki, ni Margerita, saj je bogato obložena s tistim, kar je pač bilo pri roki. Imela sem celo malce Violife sira, ki ga sicer zelo redko kupim, ga pa 
:)


Prelila sem z Valsoia belim namazom, zmešanim z malce vode.


Popečene, bučke, olive, feferoni, mlada čebula, jasno origano, malce timijana, drobnjaka, česen in peteršilj ...




Testo vedno naredim nogo pred peko in ga vsaj 6 ur vzhajam v hladilniku, testo naredim zelo voljno, tako, da ko ga predenem na peki papir, ga ne valjam, vendar z rokami zelo na tanko na cc 3 mm debelo razvlečem. Položim na peki in z rokami raztegnem.

Pripravim ga že zjutraj, z mešalnikom tako zelo rahlo iz vode, kvasa, olivnega olja, soli, timijana in črne moke. Pustim "vzhajati" v hladilniku, premazano z olivnim oljem in dodobra zaprto v posodi.

Potem se testo zelo lepo "zvalja", v bistvu ga z rokami "razvlečem".
Pizza prav paše včasih :P tokrat ji je družbo delala skleda berivke.

Pečem na 250°C 10-15 minut.

Življenje je lepo 
Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji