Danes pa sem nam privoščila Violife parmezan. To je redkost,
no vendar danes je ta dan.
Pripravila sem rižoto s šampinjoni in parmezanom.
Polnovredni riž, ki ga operemo in skuhamo v
rahlo soljeni vodi-
250 g šampinjonov, očiščeni in narezani
- 1 rdeča čebula
- 1 dcl sojinega napitka, lahko katerega drugega po želji
- 2 žlici namaza Valsoia
- Sol, poper, česen, peteršilj, drobnjak
- Pol žličke koruznega škroba, ki ga vmešamo v pol dcl vode
- Olje
Na olju popražimo narezano čebulo, dodamo šampinjone in
pražimo 2 minuti, nato solimo, popramo in posodo pokrijemo in še dušimo 5
minut.
Dodamo sojin napotek, koruzni škrob, ki smo ga prej vmešali
v pol dcl vode, Valsoia namaz. Malce pokuhamo (cc 3-5minut, če je pregosto
dodamo vodo in z metlico dodobra premešamo), nato dodamo riž in česen,
peteršilj ter drobnjak.
Premešamo, še za minuto pustimo da se kuha in postrežemo.
No in tu je prišel do izraza Violife parmezan 😃
Vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.