Fotografije so malce blede, ker sem fotografirala še vroč šarkelj, se je namreč mudilo 😎
Ta šarkelj je res poln okusov. Med kakavom, rumom, rožiči in orehi ter na drugi strani ingver, piment, pomaranča ter med nastaja prva eksplozija okusov
Testo pride malce drugačno, ker se uporabi vroč mandljev napitek ali pa kateri koli drug seveda.
NISEM UPORABILA sobe bikarbone, ampak le pecilni in vinski
kamen.
V čokoladnem delu sem uporabila še orehe in sem sladkala z
rožiči. In seveda rum
V vaniljevem delu pa sem uporabila brbonsko vaniljo,
indijske oreščke, ki sem jih narezala in pa ingver ter piment in sok ene
pomaranče. Sladkala sem z regratovim medom.
Glazura je ... prelito z regratovim medom in posuto s
pečenimi (v pečici poleg šarklja sem jih pekla 15 minut) lešniki.
Rezultat, mnjamsi 😝
RECEPT, ki sem ga malce dodelala po svojem okusu, sicer pa je zelo podoben originalu.
UPORABILA SEM
- 1
1/2 skodelice črne moke
- 1
1/2 skodelice pirine moke
- 0,5
skodelice trsnega sladkorja
- 2
žlici regratovega sirupa/medu / agavin sirup alikateri drug
- 1
skodelica rožičeve moke
- Vrečka
pecilnega praška
- Vrečka
vinskega kamna
- 1/2
čž soli
- 2
skodelici vročega mandljevega mleka
- 1/2
JŽ vanilije
- ½
skodelice stopljenega kokosovega olja
- 1/4
skodelice kakava v prahu
- 1/2
JŽ kave
- 1
čž ruma
- Regratov
med
- V
pečici pečeni lešniki, narezani
PRIPRAVA
Ogrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Pripravite obod za šarkelj. V
veliki skledi zmešajte vse suhe sestavine (razen kakava v prahu in kave!) V
drugi skledi zmešajte vse mokre sestavine (mandljevo mleko, regratov med, rum
in olje). Mokre sestavine dodajte v suhe in premešajte do gladkega. Polovico
mase prestavite v drugo skledo in dodajte kakav v prahu in kavo.
Ko imate pripravljeno belo (vanilijevo) maso in čokoladno maso lahko začnete z vlivanjem v obod. Vsake mase po malo dokler je ne zmanjka, z nožem rahlo premešajte, da dobite marmorni vzorec.
Ko imate pripravljeno belo (vanilijevo) maso in čokoladno maso lahko začnete z vlivanjem v obod. Vsake mase po malo dokler je ne zmanjka, z nožem rahlo premešajte, da dobite marmorni vzorec.
Pekla
sem na 180°C in sicer 40 minut.
Ko je pečeno, ohlajeno obrnemo iz oboda in prelijemo z regratovim
sirupom, ali agavinim in posujemo s pečenimi lešniki.
Vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.