Seitan po dunajsko in pa krompir z ohrovtom - Tako nedeljsko kosilo na soboto :)






Tako kosilo je pripravljeno hitro in odkar je Evergeen dodelal recepturo, se mi seitana ne ljubi več delati doma. Ker je ta voljen in zelo okusen.

Paniranje
  • koruzni škrob in malce moke
  • drobtine
  • kajenski poper, sol
  • kurkuma, malce drobnjaka, česen
  • voda
Seitan spniramo v zmesi vode, koruznega škroba, začimb in pa v povaljamo v drobtinah. Maso naredim gostote za šmorn :)
Ocvremo. Lahko pa seveda se speče v pečici.

Priloga:
Čebulo popražimo na olju, solimo, ko postekleni dodamo narezana korenje in pa ohrovt. Dušimo, da se lepo razpusti, vmes malce zalijemo z vodo, solimo, popramo, dodamo česen in malce sojine omake. Dodamo krompir kuhan v kosih.

Ker je doma berivka, je kosilo hitro popolno :)

Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji