Ohrovt, fižol in krompir

 
 

Pozabila sem nakupiti kaj pametnega za kosilo. Pridem domov, odprem hladilnik. Ohrovta je bilo še nekaj, korenje, čebula... krompir pa je tudi vedno doma, enako fižol. In je nastalo takšno preprosto in okusno kosilo.

Uporabila sem:
  • 1 rdeča čebula
  • Maslen beli fižol, imela sem konzerviranega iz Lidla
  • Ohrovt
  • Korenje
  • Sol poper, česen, peteršilj, drobnjak
  • V kosih kuhan krompir
  • Olje

Na olju popražimo čebulo in dodamo očiščen in narezan ohrovt, prepražimo, dodamo malce vode in dušimo cc 15 minut.
V vmesnem času damo kuhati krompir v koščkih in pa popražimo bel maslen fižil na olju, malce česna, rdeče paprike in pa kajenskega popra (če ne marate pekoče, pač spustite kajenski poper)

Po 15 minutah k ohrovtu dodamo na palčke narezano očiščeno korenje. Dušimo še 10 minut, lahko tudi manj.
Nato dodamo popečen bel maslen fižol, dodobra premešamo. Treba je paziti, da se fižol preveč ne spešta. Razen, če vam je tak všeč.

Na krožniku damo popražene zadeve čez krompir.  Meni celo bolje pa je zraven pire.
Lahko je tudi riž, polenta... lahko le kruh. Kar vam srce poželi.

 Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji