Pozabila sem nakupiti kaj pametnega za kosilo. Pridem domov, odprem hladilnik. Ohrovta je bilo še nekaj, korenje, čebula... krompir pa je tudi vedno doma, enako fižol. In je nastalo takšno preprosto in okusno kosilo.
Uporabila sem:
- 1 rdeča čebula
- Maslen beli fižol, imela sem konzerviranega iz Lidla
- Ohrovt
- Korenje
- Sol poper, česen, peteršilj, drobnjak
- V kosih kuhan krompir
- Olje
Na olju popražimo čebulo in dodamo očiščen in narezan
ohrovt, prepražimo, dodamo malce vode in dušimo cc 15 minut.
V vmesnem času damo kuhati krompir v koščkih in pa popražimo
bel maslen fižil na olju, malce česna, rdeče paprike in pa kajenskega popra (če
ne marate pekoče, pač spustite kajenski poper)
Po 15 minutah k ohrovtu dodamo na palčke narezano očiščeno
korenje. Dušimo še 10 minut, lahko tudi manj.
Nato dodamo popečen bel maslen fižol, dodobra premešamo.
Treba je paziti, da se fižol preveč ne spešta. Razen, če vam je tak všeč.
Na krožniku damo popražene zadeve čez krompir. Meni celo bolje
pa je zraven pire.
Lahko je tudi riž, polenta... lahko le kruh. Kar vam srce
poželi.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.