Štruklji z bezgovimi cvetovi in sadjem

 
 
Količine so poljubne odvisno koliko štrukljev nameravate narediti, vendar za štiri osebe se uporabi nekje 0,5l sojinega jogurta, en vaniljev puding, 100g tofuja in ostalo po želji.

Popravimo vlečeno testo ali pa uporabimo kupljeno
  • Za premaz uporabimo sojin jogurt, kateremu vmešamo prašek vaniljevega pudinga, dodamo sladkor in malce nadrobljenega tofuja, ter mini mini mini ščep soli.
  • Za nadev uporabimo sveže, dodobra očiščene bezgove svetove, ki jih natrgamo na male cvetke in želeno sadje. Z bezgom je zelo dobro skupaj jagoda.
  • Melisa, ki jo na mal natrgamo
  • Danes sem naredila z malinami in borovnicami.

Če uporabimo kupljeno testo, za en zavitek uporabimo dva lista vlečenega testa.

Testo pomažemo z nadevom, čez posujemo bezgove cvetove, meliso, sladkor (če je še kaj potrebno) in želeno sadje.

Zavijemo in v tetri ali foliji kuhamo 20 - 25 minut.





Postrežemo s praženimi drobtinami, katerim dodamo še malce mletih orehov (seveda orehe, če vam ne ustrezajo lahko izpustite).

Kadar kuhamo v tetri le to posujemo z drobtinami, če kuhamo v foliji, jo pomažemo z oljem.

Kuhane odstavimo iz vode in preden jih odvijemo počakamo cc 5 minut in šele nato odvijamo tetro, dase nam ne strgali.

Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji