Količine so poljubne, odvisno koliko juhe kuhate.
Za 2 litra juhe sem uporabila:
·
4 korenje – očistim in narežem· Dve pesti rdeče leče (lahko več, če želite zelo gosto juho)
· Pest rumene leče (lahko več, če želite zelo gosto juho)
· Curry Kama, noževa konica
· 200 ml mastnega kokosovega mleka
· Kardemom – noževa konica
· Čili
· Ingver v prahu
· žafranika
V posodo damo narezano korenje,
rumeno in rdečo lečo, ter malce soli.
Kuhamo nekje 20 minut in s
paličnim zmiksamo.Gostoto juhe si prilagodite sami. Nato sem dodala malce Koma Carry-a, mastno kokosovo mleko (nekje 1 žlica na 2dl juhe), kardemom, čili, kurkumo in na koncu nasekljan koriander.
Ko postrežem dodam še žlico
sojinega jogurta Soyanade.
In izjemno aromatična juha je pripravljena.
Vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.