Doma pripravljen kokosov jogurt



Ponedeljek je tu, nov dan, nove zmage, novi čudeži in piše se nova zgodba, Nikina KUHALNICA pa še naprej meša.
Predstavljamo zdrav zajtrk, ki vas bo nasitil in dal energije za ta lep dan in je pripravljen z jogurtom, ki ga Mama in Nika najbolj priporočata.

Doma pripravljen kokosov jogurt z ovsenimi in kamutovimi kosmiči, malce chia semen, sveže borovnice, rahlo praženi mandlji in pa nekaj agavinega sirupa.
Kako pripravimo kokosov veganski jogurt?

Pripravim ga iz naslednjih sestavin :)

  • 400 ml gostega kokosovega mleka
  • 100 ml vode
  • Agar agar za 500ml tekočine
  • My.YO ferment, ki ga lahko kupite v Sanolabroju -  Za izdelavo jogurta potrebuješ probiotične kulture. My.Yo ferment  (jogurtov prah) vsebuje milijone probiotičnih kultur Lactobacillus acidophilus in Bifido kultur ter balastno snov inulin. Pridobivajo ga iz agavine rastline (primerno za vegane!) in ima ekološki certifikat. 
Vodo zavremo, dodamo agar agar po navodilih in ga raztopimo, vkuhamo kokosovo mleko. Odstavimo, dodamo ferment in shranimo v steklene kozarčke s pokrovom ter pustimo na sobni temperaturi cc 24 ur.

Tak jogurt najbolj paše s sadjem in sladkimi okusi. Sadje, kosmiče, chia semena, agavin sirup in mandlje zlagamo skupaj s kokosovim veganskim jogurtom v plasti.

 Lep pričetek tedna vam želimo – Nikina KUHALNICA


Komentarji