Ponedeljek je tu, nov dan, nove zmage, novi čudeži in piše
se nova zgodba, Nikina KUHALNICA pa še naprej meša.
Predstavljamo zdrav zajtrk, ki vas bo nasitil in dal
energije za ta lep dan in je pripravljen z jogurtom, ki ga Mama in Nika najbolj
priporočata.
Doma pripravljen kokosov jogurt z ovsenimi in kamutovimi
kosmiči, malce chia semen, sveže borovnice, rahlo praženi mandlji in pa nekaj
agavinega sirupa.
Kako pripravimo kokosov veganski jogurt?
Pripravim ga iz naslednjih sestavin :)
- 400 ml gostega kokosovega mleka
- 100 ml vode
- Agar agar za 500ml tekočine
- My.YO ferment, ki ga lahko kupite v Sanolabroju - Za izdelavo jogurta potrebuješ probiotične kulture. My.Yo ferment (jogurtov prah) vsebuje milijone probiotičnih kultur Lactobacillus acidophilus in Bifido kultur ter balastno snov inulin. Pridobivajo ga iz agavine rastline (primerno za vegane!) in ima ekološki certifikat.
Tak jogurt najbolj paše s sadjem in sladkimi okusi. Sadje,
kosmiče, chia semena, agavin sirup in mandlje zlagamo skupaj s kokosovim
veganskim jogurtom v plasti.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.