To mi je pa tako dobro, jem z rižem ali krompirjem, vendar najraje s polento.
Velikokrat ne dodajam sojinih koščkov, vendar tokrat sem jih, ker mi jih je še nekaj ostalo.
Uporabila sem:
-
100 g sojinih koščkov
- 500 g očiščenega stročjega fižola
- 2 korenja
- 2 žlici ovsenih kosmičev (lahko ji tudi zmeljete, vendar se v času kuhanja fižola popolnoma razkuhajo in razpustijo)
- Česen, poper, majaron, peteršilj, drobnjak, lovor
- 1 žlica rdeče paprike
- 2 papriki babura
- Paradižnik (cc 4 sveže paradižnike, ki jih s
paličnim zmiksam) ali pa paradižnikovo omako
Namreč koščke res dodobra prekuham, ker mi je potem vse boljše.
Kuham jih cc 1 uro. Nato dodam očiščen stročji fižol, malce ovsenih kosmičev in zalim z vodo, da je je dovolj.
Prost koncu dodam še česen, peteršilj, drobnjak in majaron.
Postrežem s polento in sicer meni najljubšo polento Mir
Günt.
Vse dobro vam želim – Minci.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.