Lisičke v omaki in špinačni rezanci




Pri takšni omaki je super, ker se oprime testenin, in se super vmeša :)

Testenine skuham v osoljenem kropu.

Za omako uporabim:
  • Čebulo
  • Česen
  • 2 na zelo drobno naribana korenja
  • Za dve osebi dve pesti svežih očiščenih lisičk
  • 50 g tofuja (če delamo 3dcl "Smetane")
  • Žlica kvasnih kosmičev
  • Žlica koruznega škroba
  • Žlica sojinega jogurta ali nekaj kapljic limone
  • 3 dcl vode cc
  • Ščep kurkume
  • Mini ščep curry-a
  • Sol, poper, peteršilj, drobnjak, majaron

Na olju zarumenimo čebulo in dodamo lisičke, pražimo cc 5 minut in k temu dodamo korenje. Malce posolimo in dušimo cc 5 minut.

V vmesnem času zmiksamo tofu, kvasne kosmiče, koruzni škrob, curry in kurkumo, vsem tem dodamo vodo, da dobimo kremo.

Le to vlijemo k lisičkam in na blagi temperaturi kuhamo vsaj 10 minut, dolivamo vodo, do želene gostote omake.

Zelo okusna omaka, ki vsebuje zelo zelo malo maščob in vendar je zelo kremasta.



Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji