Pastirjeva pita #2





Takšno pito sem delala že na 1001 način, nikoli pa s sojinimi koščki, čeprav se sojo super razumeva :D 

Za pripravi A4 fomat pekača, sem uporabila :)


  • 1 rdeča rdeča čebula
  • 100 g suhih sojinih koščkov / ali pa kuhane leće
  • 4 sveži paradižniki ali paradižnikova omaka
  • 8 žlic kuhanega graha
  • 2 korenja
  • žlica sladke paprike
  • repično olje
  • 1 zelena in 1 rumena babura paprika, narezani na koščke
  • Česen, poper, peteršilj, čili, sol, rožmarin
  • 5-6 srednje velikih krompirjev, ki jih skuhamo v slani vodi in z sojinega jogurta naredimo pire. Vanj vmešamo malo olivnega olja, da se namasti.

Na olju prepražimo čebulo, por in solimo. Dodamo narezan ohrovt in pražimo 10 minut. Nato dodamo ostale sestavin in povežemo v gostejšo omako.

Omako predenemo v nepregorno posodo ali več manjših posodic. Po vrhu damo pire krompir z MozzaRisello in pokapamo z olivnim oljem.

V na 200°C segreti pečici pečemo dobrih 30 minut, da se po vrhu naredi skorjica.
Preden postrežemo, pustimo stati vsaj 10 minut, da se okusi lepo povežejo.

Poleg se prileže skleda sveže solate.

Vse dobro vam želim - Mici

Komentarji

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.