Kaša:
- 1 l ovsenega napitka
- 200 g očiščene oprane prosene kaše Mir Grunt
- Ščep soli (recimo 25 zrnc drobno mlete, mal heca more bit :D – včasih me kdo vpraša kaj pomeni ščep J)
- 3 nasekljane datlje
- 1 žlica kokosovega olja (FairTrade)
- Nekaj kurkume, odvisno kako zeleno proseno kašo želite
- Nekaj rozin, ki jih lahko izpustite ali pa jih daste več namesto datljev, da se z njimi sladka.
- 2 banani, popečeni na olju (uporabila sem repično, pravijo, da je kokosovo veliko bolje, bom poskusila seveda)
- Praženi nasekljani mandlji
- Agavin sirup za preliv.
Medtem na rešetu oplaknemo proseno kašo.
V vrel napitek vsujemo oprano proseno kašo, želeno suho sadje, dodamo žlico kokosovega olja počakamo, da spet zavre, in nad šibkim ognjem kuhamo 10 - 15 minut. Občasno pomešamo.
Kuhano kašo predenemo v skodelice in po vrhu dodamo pečeno sadje.
Tokrat pečena banana in posujemo s praženimi mandlji in prelijemo z agavnim sirupom.
Sladica, ki je zaradi sestavin zdrav zajtrk ali večerja, malica za s seboj. Je se lahko topla ali hladna.
Vse dobro vam želim - Minci
* Dodajate lahko katerokoli suho sadje. Zagotovo mora biti odlično s figami, slive tako že vemo, da pašejo, marelicami… Ali pa po principu pinacolada (suh ananas in kokos).
Po vrhu pečenega sadja lahko dodate malce cimeta, orehe… po navdihu.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.