Prosena kaša s pečeno banano



Kaša:
  • 1 l ovsenega napitka
  • 200 g očiščene oprane prosene kaše Mir Grunt
  • Ščep soli (recimo 25 zrnc drobno mlete, mal heca more bit :D – včasih me kdo vpraša kaj pomeni ščep J)
  • 3 nasekljane datlje
  • 1 žlica kokosovega olja (FairTrade)
  • Nekaj kurkume, odvisno kako zeleno proseno kašo želite
  • Nekaj rozin, ki jih lahko izpustite ali pa jih daste več namesto datljev, da se z njimi sladka.
Za po vrhu:
  • 2 banani, popečeni na olju (uporabila sem repično, pravijo, da je kokosovo veliko bolje, bom poskusila seveda)
  • Praženi nasekljani mandlji
  • Agavin sirup za preliv.


V dovolj velik lonec nalijemo ovsen napitek (2l lonec)  dodamo ščep soli. Pristavimo in počakamo, da zavre.

Medtem na rešetu oplaknemo proseno kašo.

V vrel napitek vsujemo oprano proseno kašo, želeno suho sadje, dodamo žlico kokosovega olja počakamo, da spet zavre, in nad šibkim ognjem kuhamo 10 - 15 minut. Občasno pomešamo.

Kuhano kašo predenemo v skodelice in po vrhu dodamo pečeno sadje.

Tokrat pečena banana in posujemo s praženimi mandlji in prelijemo z agavnim sirupom.

Sladica, ki je zaradi sestavin zdrav zajtrk ali večerja, malica za s seboj. Je se lahko topla ali hladna.

Vse dobro vam želim - Minci

* Dodajate lahko katerokoli suho sadje. Zagotovo mora biti odlično s figami, slive tako že vemo, da pašejo, marelicami… Ali pa po principu pinacolada (suh ananas in kokos).
Po vrhu pečenega sadja lahko dodate malce cimeta, orehe… po navdihu.



Komentarji