Pečena polnjena čebula







Nika kuha s sponzorjem Organa
Polnjene pečene čebule in še kakšen krompir
Za dve osebi:
4 čebula (izdolbena in očiščena, olupljena) in 2 krompirja, ki ju prrežemo na polovico (nič ne olupimo)

Naredimo nadev:
  •         150 g pšeničnega drobljenca
  •         Koščki čebule – ostanek, ko izdolbemo čebulo
  •         1 korenje
  •         1 žlička koruznega škroba
  •         1 žlica ovsenih kosmičev
  •         Sol, poper, česen
  •         Sojin jogurt, peteršilj, malce čilija in pa kvasni kosmiči
  •      Oljčno olje, voda


Čebule izdolbemo.
Pripravimo omako, tako da najprej popražimo čebulo, dodamo naribano korenje in, ko se lepo razpusti še pšenični drobljenec LaVida. Dodamo malce vode in koruzni škrob ter malce ovsenih kosmičev (le te lahko izpustite)
S to maso nadevamo čebulo.
Krompir dodobra operemo, prerežemo na pol, v sredini zarežemo na križ in čez predenemo nadev.
Pokapamo z malce olja in na dno pekača dodamo 1 cm vode.

Pečemo na 180 C, cc 50 minut. 

Oziroma odvisno od velikosti krompirja. 

Dokler se krompir ne zmehča pečemo pokrito (pokrovka, alu folija) nato jo odstranimo, dodamo zmes sojinega jogurta in kvasnih kosmičev s peteršiljem in dodatno zapečemo.

Postrežemo s skledo solate.
Vse dobro vam želim - Minci


Komentarji