Biskvit za torto čoko in bela - dodane ideje za nadeve









Beli biskvit





Nisem neki fan presnih tortic, mnogo bolj, če že je torta mi je takšna, navadna :)
  • 300g moke (moko presejemo da je rahla)
  • 80g sladkorja v prahu
  • 0,5 dcl aqf – zelo ohlajeno in stepena (meni se najbolje obnese od čičerike iz Hoferja)
  • 350 ml sojinega mleka ali ovseno, lahko tudi voda (osebno mi najljubše sojino)
  • 1 dcl olja – navadno sončnično
  • 30 g kakava (če je čokoladna) / 30g koruznega škroba (če ni čokoladna) +kurkuma (ščep dva za barvo)
  • 1x pecilni prašek ali vinski kamen
  • 2 žlici kisa ali sok limone
  • Ščepec soli

________________________
Spodaj so ideje za polnila čoko ali belih tortic, bom pa dopisovala, ker jih je veliko :)
________________________

Postopek priprave testa:

Vodo čičerike stepemo v sneg. Ki mu proti koncu vmešamo še sladkor v prahu. Damo na stran.

Mokre sestavine damo v eno posodo, RAZEN kis.  Torej tekočino (sojino mleko ali ovseno), olje,
V drugo posodo presejemo moko in pecilni prašek, ter ščep soli.

Če delamo čoko biskvit odmerimo 30g kakava v prahu, če beli biskvit odmerimo 30g koruznega škroba in ščep kurkume.
Z mikserjem premešamo mokre sestavine. Nato dodamo kakav ali koruzni škrob, premešamo. Pričnemo dodajati ostale suhe sestavine, žlico po žlico in nežno mešamo, da nastaja masa.
Ko smo z gostoto mase zadovoljni, dodamo, »sneg« iz aqf premešamo nelahko in nato še kis. Premešamo.
Pekač namastimo le na dnu, ali dodamo peki papir. Robov nič ne mastimo,
V tortni pekač na spodnji del položimo peki papir. Vlijemo, predenemo maso, malce potapkamo »ob pult« tako s pekačem, da se testo lepo razporedi (ne metat ob put :D) in damo peč v pečico segreto na 150° C.
Pečemo najprej na 150° C  cc 15-20 minut in nato na 180° C za 20 minut oz. dokler ni pečeno. Preizkus z noževo konico ali zobotrebcem.

Testo pustimo v pekaču dobrih 30 minut, šele nato odstranimo obrobo.  Najbolje, da ga dodobra ohladimo na mreži. Ohlajeno testo prerežemo na tri oblate.

 ČOKO nadevi:
Za kremo pri tej torti na fotografiji sem uporabila:
-        Kokosova smetana za stepanje, lahko je sojina
-        DM čoko/lešnik namaz
-        1 šlag krema od Veggi (da drži skupaj, kot Krmfiks)
-        Rumeni del kokosova smetana za stepanje in kurkuma.

Muse krema:

Naredimo čoko muse iz čičerikine vode, kakava in malce čilija. V tem primeru uporabimo le dva oblata testa in jo polnimo v modelu. Spodaj testo, muse, testo in veiko musa. Po vrhu se prelije stopljena čokolada


BELE:
Kokosova:
Kokosova smetana za stepanje, kokosova moka, kokosov sladkor, rum (lahko ga izpustite), limonina lupinica

Malinina krema:
Sojina smetana za stepanje, zamrznjene maline dodobra zmešamo skupaj v mikserju, dodamo malce vode in nato dodamo še veggie šlagkremo, da dobro veže skupaj.




Komentarji

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.