Curry s tofujem (okus kurkuma – Taifun) in s cvetačo.
Uporabila sem:
Tofu s kurkumo – Trgovina Bajka
Pol kilograma cvetače, očiščene in predane na cvetke
1 žlička (čajna) Curry Koma
žlica garam masala
1 žlica koruznega škroba
2-2,5 dcl riževega napitka (»mleka«) ali vode
2 žlici sojinega jogurta (to lahko tudi izpustite)
ščep ingverja
Čili
Svež koriander
Olje
Na olju najprej popečemo na kocke nerezan tofu, da lepo zarumeni in dobi skorjico. Damo ga iz ponve na krožnik, kjer počaka, do dokončanja jedi.
Potem damo v posodo koruzni škrob in še malce olje, premešamo ter zalijemo s tekočino.
Dodamo cvetačo, čili, curry Koma, garam masala, žafran, solimo in pokuhamo 5 minut (toliko da se cvetača malce prekuha in ne preveč). Dodamo popražene kocke tofuja in še malce pokuhamo in na koncu dodamo sojin jogurt.
Po vrhu pa malce svežega koriandra (če ga imate, sicer pa se ga preprosto izpusti).
Postrežemo z basmati rižem in rezino limone, ki jo pokapamo čez jed. Še bolje je limeta.
Vse dobro vam želim - Minci
Pol kilograma cvetače, očiščene in predane na cvetke
1 žlička (čajna) Curry Koma
žlica garam masala
1 žlica koruznega škroba
2-2,5 dcl riževega napitka (»mleka«) ali vode
2 žlici sojinega jogurta (to lahko tudi izpustite)
ščep ingverja
Čili
Svež koriander
Olje
Na olju najprej popečemo na kocke nerezan tofu, da lepo zarumeni in dobi skorjico. Damo ga iz ponve na krožnik, kjer počaka, do dokončanja jedi.
Potem damo v posodo koruzni škrob in še malce olje, premešamo ter zalijemo s tekočino.
Dodamo cvetačo, čili, curry Koma, garam masala, žafran, solimo in pokuhamo 5 minut (toliko da se cvetača malce prekuha in ne preveč). Dodamo popražene kocke tofuja in še malce pokuhamo in na koncu dodamo sojin jogurt.
Po vrhu pa malce svežega koriandra (če ga imate, sicer pa se ga preprosto izpusti).
Postrežemo z basmati rižem in rezino limone, ki jo pokapamo čez jed. Še bolje je limeta.
Vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.