Odprta pletenica jabolka mak - drugič




Potrebno je le 40 minut in se že sladkamo s tem zavitkom. Samega dela pa je le za pičlih 10 minut :)

  • 2x listnato testo (imela sem tega, ki je že zvaljan iz trgovine Hofer)
  • 1 dcl riževega mleka in žlica ruma
  • 100 g maka, ki ga poparimo z riževim mlekom (dodamo ščep čilija, ščepec popra, nekaj burbonske vanilje)
  • 3 žlice rožičeve moke s katero sladkamo mak
  • 1 žlica kokosovega olja VegaLife - http://vega-shop.si/
  • 0,5 kg jabolk, olupimo in naribamo
  • Pest narezanih datljev, ki jih primešamo v naribana jabolka in jih s tem sladkamo, dodamo še ingver, kurkumo, limonino lupinico in pomarančno
  • 1 žlica koruznega škroba, ki ga dodamo v mak, da se lepo sprime
  • Narezani mandlji
  • Za posip mešanica sladkorja v prahu in cimeta
  • in čez vse malce čarobnega prahu in vsa lbezen sveta <3

Riževo mleko z rumom segrejemo, dodamo kokosovo olje in prelijemo preko mešanice rožičeve moke, čilija, popra in maka. Če je masa preredka, dodamo mak. Pustimo, da se ohladil. Nato vmešamo koruzni škrob.
Jabolka olupimo, naribamo in dodamo datlje. Če želite lahko tudi sladkate. Vse je odvisno od sladkosti jabolk.

Na eno testo damo jabolka, na drugega pa predenemo mak, ki smo ga poparili on ohladili.
Nato oba zavitka zvijemo v dve ruladi, najprej zavijemo del testa z jabolki do polovice, prerežemo in zavijemo še drugi del. Tako dobimo dva jabolčna zavitka.
Enako naredimo z makovim.

En makov in en jabolčni zavitek ovijemo skupaj in enako storimo z drugim dvema. Tako dobimo dva zavitka z mešanima nadevoma jabolka/mak.
Na prvo žogo zgleda, kot, da bo vse razpadlo, saj zavitki niso stisnjeni skupaj in so malce odprti. Vendar je tako OK.

Posujemo z mandljevimi lističi in pečemo na 180°C 35 minut.

Med peko nadev malce steče ven. Nič hudega, ta skorjica je zelo dobra, super karamelizira.

Vse dobro vam želim - Minci



Komentarji