Lasagna



Lasagna 😂💖😋😍 ko slišim to besedo postanem Garfield :D






Pripravila sem jo že s cvetačnim mesom prav tako s pšeničnim drobljencem in s sojiimi koščki. Pšenični drobljenec uporabljam #LaVida, ker ima najbol močan okus in ne potrebuje posebne obdelave :P Uporabim pa včasih tudi lečo, ali karkoli. Variant je malo morje :). Vklopite domišljijo.

Recept je le zapis izkušnje nekoga, vi si sami ustvarite svojo, kolk modern :)

Vredno poskusiti res.

Uporabila sem:
Lasagnia
• 205 g - testo za lasagno – kupljeno ali narejeno doma
• 3 dcl paradižnikove pulpe (ko so sveži paradižniki na vrtu je še boljša omaka iz takih paradižnikov)
• 300 g cvetačnega mesa ali sojin drobljenec
• Korenje, ki ga očistimo in naribamo
• 1 rumena paprika, očiščena in narezana na koščke, lahko tudi druge paprike seveda :)
• Čebula, česen, peteršilj, origano, bazilika
• Sol, poper, čili
• Olivno olje
• Bešamel – 50 g indijskih oreškov, 3 dcl vode ali sojinega mleka, malce soli, žlica kvasnih kosmičev, sol poper
Po vrhu še malo »sira« po receptu Evkaliptus  http://www.evkaliptus.si/author/franci/veganski-sir/
• Doma narejen sir (50 g indijskih oreščkov, 2 dcl vode, sok pol limone, ščep soli, 2 žlički kvasnih kosmičev, 2 žlički čičerikine moke)

Kot oster dodatek pa še nekaj kapljic Oljčnega olja Morgan in to Čili. Božanski je :P pa res peče :D

1- _____________________________
Sojini koščki – vedno jih najprej namočim za dobre pol ure, odcedim, sperem. Nato uporabim.
Ali _____________________________
Cvetačno meso - * Cvetačno "meso". Super se obnese v omakah, za testo za pico, v polpetih. In je zelo dobrega okusa.
Cvetačo zmeljemo na male koščke, jo posujemo po pekaču, ki ga pokrijemo s peki papirjem, solimo, dodamo rdečo papriko in lahko nekaj česna.
Pekač segrejemo na 200˙C in cvetačo pečemo dobrih 30 minut, da se malce izsuši.
2- _____________________________
Bešamel – Indijske oreške prej namočim, tako kot za #sir«. Vodo odlijem, dodam 3 dcl vode ali sojinega mleka in kvasne kosmiče, dodobra zmiksam. Priti mora takšno kot tekoča sladka smetana, bolj redko raje.
3 - _____________________________
Doma narejen sir po navdihu Evkaliptusa - http://www.evkaliptus.si/author/franci/veganski-sir/
50 g indijskih oreščkov, 2 dcl vode, sok pol limone, ščep soli, 2 žlički kvasnih kosmičev, 2 žlički čičerikine moke.
Vse sestavine zmeljemo v mikserju, prelijemo v posodo in potem počasi kuhamo, da blago vre nekje 3-5 minut, ves čas mešamo z metlico. Če je pregosto dodamo malce vode.
_____________________________
Postopek

Na čebuli prepražimo cvetačno meso (ali pšenični drobljenec), dodamo naribano korenje, paradižnik, zalijemo z malo vode in dušimo 10 minut. Solimo, popramo in dodamo čili, na koščke narezano papriko, origano, baziliko in česen.
Med tem časom pripravimo sir po receptu Evkalipus-a in bešamel.
Ko imamo sir, bešamel in omako pričnemo s sestavljanjem lasagne.
Na dno damo za 1 cm omake in čez to testenine za lasagno. Tako zlagamo plast za plastjo, le da v vsako naslednjo plast dodamo nekaj domačega sira in bešamel.
Zadnjo plast testenin dodobra prelijemo z bešamelom in omako, dodamo še preostanek »sira«.

Postavimo v pečico na 180°C za 30-40 minut. Prvih 20 minut pečem pokrito s pokrovom pekača (nekaj daste po vrhu) ni pa nujno, tudi brez tega se speče, vendar lahko zgornja plast testenin malce za hrusta J
Uporabila sem suhe kupljene testenine in zato je lazanjo dobro precej zaliti, da se ne izsušijo. Sestavlja se jo do max 2 cm pod robom, ker testenine med peko/kuho narastejo.

Vsekakor so daleč najboljše domače, če je le čas za pripravo.
Ko pripravljam testenine jih navadno naredim več in jih zamrznem na pladnju in potem predenem v vrečko.


Prav tako pripravim lasagnie v pekač in zamrznem. Včasih se pa res ne da kuhati  in takrat to pride prav.

Vse dobro vam želim - Minci 🍀🍀🍀🍀

Komentarji

  1. This is a topic which is near to my heart... Take care!

    Exactly where are your contact details though?

    OdgovoriIzbriši
  2. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing
    this post plus the rest of the site is also very
    good.

    OdgovoriIzbriši

  3. Hello, thank you very much for your feedback. Contact is of course the same as in most cases of Facebook. Have a wonderful day. Minci

    OdgovoriIzbriši
  4. Definitely, what a great site and illuminating posts, I surely will bookmark your website.All the Best!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori

    1. I appreciate your kind words. You can follow me at FB - https://www.facebook.com/mincikuha/?ref=settings.

      Or for more questions at mincikuha@gmail.com.

      Have a wonderful day. Lp, Minci

      Izbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.