Rižota z mlado špinačo




Zapis moje izkušnje pri pripravi te lepe rižote je naslednji:

Uporabila sem (prišlo je za 4 osebe ali dva res velika jedca 💪):

  • 250 g riž arborio – seveda lahko uporabite riž, ki je vam najljubši vendar v rižoti se ta res lepo obnese, tako lepo kremasto pride in vendar ne spacano.
  • 0,5 kg špinače (očistimo)
  • 1 mlada čebula večja
  • Česen, sol, poper, čili olje
  • 5 dcl vode – če jo med kuhanjem poide se jo še malo doda J
  • Olje


Špinačo očistimo. Pol špinače damo v posodo z vodo in jo podušimo. Odstavimo. Odlijemo vodo, dodamo novo ter sol. Zmiksamo s paličnim.
Ponovno damo na štedilnik zavremo in dodamo riž. Kuhamo na blagem ognju toliko časa, da se riž skuha.
V večji ponvi na olju popražimo čebulo, dodamo ostalo polovico sveže špinače. Podušimo, da upade. Popramo. Dodamo skuhano rižoto in še malce prepražimo. Dodamo poper, česen in če je potrebno še kaj soli.
Ko je jed na krožniku dodamo malce kvasnih kosmičev in po vrhu pokapamo (za one pogumne) malce čhili olja #Morgan.

To je to, hitro, dostopno, okusno in preprosto.
Vse dobro vam želim - Minci


Komentarji