Za to musako sem
uporabila sestavine po sistemu "počisti hladilnik":
- 6 krompirjev – olupimo in narežemo na tanke kolobarje (2mm )
- 4 naribana koranja
- Pest ovsenih kosmičev
- polovica pločevinke rjave leče
- 2 žlici sojinih koščkov, ki sem jih prej namočila
- nekaj cvetače
- 2 sveži papriki - ena zelena, ena rdeča :)
- Nekaj jurčkov, očiščeni narezani
- En srednje velik por
- 2 žlici sladke paprike
- Pest svežega peteršilja, česen, poper, sol, majaron
- Olivno olje
»Bešamel«
- 2 dcl sojinega ali ovsenega mleka
- 1 žlica koruznega škroba
- 1 žlica kvasnih kosmičev
Dobro premešamo, da
ni grudic.
Najprej pripravimo nadev.
Na olju prepražimo
narezan por, da postekleni in nato dodamo jurčke, pražimo toliko časa, da voda
iz gob izpari. Dodamo naribano korenje in dušimo 15 minut. Nato dodamo ovsene
kosmiče in sladko papriko, sojine koščke in popražimo. Zalijemo s pol litra
vode. Ko se okusi lepo povežejo dodamo začimbe.
Nadev odstavimo z ognja.
Krompir olupimo in
narežemo na tanke kolobarje, najlažje gre kar z ribežnom.
Pekač naoljimo in nalagamo pesti. Krompir, nadev, cvetača
(dodajam male cvetke, surove), krompir, nadev in na vrhu ena tanjša plast
krompirja. Seveda se uporabi tudi vsa voda nadeva, tako da se krompir med peko
lepo kuha.
Vse skupaj prelijemo
z »bešamelom«
Po vrhu sem 10 minut pred koncem peke prelila s pripravljeno
tekočino iz nekaj sojinega jogurta, malce vode, kvasni kosmiči, začimbnice.
Pečemo v pečici na 190°C dobrih 45 min.
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.