BallsConLife ali veganski čufti





Za kroglice sem uporabila (4 – 6 oseb)

  •200g  - kuhane prosene kaše

  •Sojin granulat ki ga predhodno prelijem z vročo vodo in malo posolim + pšenični drobljenec (ker mi je ostajal v hladilniku : ) )

  •Naribano korenje (to sestavine lepo poveže, saj je polno pektina).

  •4 šalotke.

  •Pest ovsenih kosmičev.

  •Žlica kvasnih kosmičev

  •Peteršilj, česen, šetraj, drobnjak, bazilika.

  •Žlico sladke paprike v prahu.

•1 žlica koruznega škroba

  •Oljčno olje.

  •6 večjih paradižnikov, ki sem jih spasirala.

  •Žlička rjavega sladkorja



Najprej na vročem olju prepražimo 2 šalotki in jim dodamo precejen sojin granulat, primešamo sladko papriko in pražimo 5 minut. Ko dobi rjavkasto barvo dodamo česen, sol, poper, peteršilj, drobnjak in šetraj ter na koncu vmešamo skuhane žitarice in naribano korenje. In po želji žlahtni kvas, ter dobro premešamo.





Zalijemo z malo vode, toliko, da postane masa rahla.

Odstavimo s štedilnika ter primešamo ovsene kosmiče, da dobimo gosto zmes. Pustimo »počivati« vsaj pol ure. Če je zmes preredka, dodamo še nekaj kosmičev in še malo počakamo.





Nato se lotimo izdelave kroglic. Naredimo kroglice s premerom cc 2 cm, ki jih povaljamo v drobtinah, da se lepše sprimejo. Le te pa seveda lahko tudi izpustite. Ali pa še bolje povaljate v orehih. Ali pa jih spečete v pečici. Vklopiti domišljijo <3

Popečemo jih v oljčnem olju, da dobijo lepo barvo in postanejo hrustljave.

V vmesnem času na oljčnem olju prepražimo šalotko, ko postekleni dodamo pasirane paradižnike, žličko rjavega sladkorja, sol poper, malce česna in vkuhamo paradižnikovo omako. Pustimo da vre nekje 10 minut in nato dodamo opečene kroglice.





Postrežemo s špageti ali krompirjem. Potresemo s svežo baziliko in peteršiljem.

Poleg se prileže velika skleda solate.

Vse dobro vam želim - Minci 


Komentarji

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.