Rižota (korenje, rumena leča, arborio in brstični)



Kosilo v 30 minutah in še to se praktično kuha samo.
Količine so poljubne.
Uporabila sem:

  • Arborio riž
  • korenje (naribam)
  • rumena leča
  • sol, poper, česen, peteršilj, timijan
  • čebula
  • olje
  • sojin jogurt tak mali iz Leclerca
  • voda 


Solim le čebulo, in to izdatno. Potem ne solim več.

Čebulo popražim na olju, dodobra jo solim, nato dodam naribano korenje in pražim na mali temperaturi, da se korenje razpusti (cc 5 minut). Dodam riž in rumeno lečo (razmerje 4 riž :1 leča), ter ščep timijana.
Vode da dodobra prekrije suhe sestavine premešam in kuham na blagi temperaturi, vsake toliko časa preverim, če je vode premalo jo dodam. 
Ko je riž kuhan, sem vmešala še nekaj brstičnega ohrovta ker je ostajal v hladilniku podušila 3 minute in na koncu vmešala sojin jogurt (tak mali 1dcl), česen in peteršilj.
Ugasnem temperaturo, pustim stati 10 minut in uala


Komentarji