Agartin ali agar pripraviš po navodilih, dodaš malce, prej v hladni vodi zmešanega gumi koščic rožičevca (ni nujno), vkuhaš kokosovo
mleko, mastni del, sladkam s fruktozo. Pokuhaš minutko.
V eni posodi pokuham v malo vode
narezane jagode ali uporabiš katero drugo sadje, ki je lahko tudi sveže. Z
mangom mi je noro dobro.
Panno cotto dam v kozarce, pa kakšno jagodo na
dno, ali piškotek.
Ko se panna cotta strdi na 40°C cc prelijem še z prekuhanimi
jagodami, ki jih sladkam s fruktozo in jim dodam dve noževi konici argatina, da
rahlo želira.
Lahko se tudi popolnoma ohladi, vendar če želiš da se plasti lepo
sprimeta naj bo prvi del vlitka iz agrja ohlajen na 40 stopinj :) Vsekakor je
tudi če je čisto hlajena ok. Uala <3
Torej za 10 skodelic po 1dcl panna cote:
- 2 pločevinki kokosovega mleka - uporabim le tdri gosti del
- agar po navodilih
- 200ml vode
- fruktoza po okusu
- 400g jagod
- pol žličke moke koščic rožičevca - to ni nujno avnedra naredi bolj kremasto teksturo
Lahko, dodate tudi vaniljo tinkturo vse po želji.
Vse dobro vam želim - Minci
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.