Kumare v zos



Okusna poletna klasika z malo dela in veliko užitka :P 


KROMPIR: Olupim, narežem na koščke, solim, kuham, toliko časa, da je skuhan. Ko je skuhan vodo odlijem, dodam žličko olivnega olja, nekaj sojinega jogurta (navaden) in par kapljic limone ali limete. Če je potrebno še malo solim in premešam v pire. Ob teh kumarah pripravljam pire iz mladega krompirja in je veliko bolj hidriran, tako da ne potrebuje veliko tekočine. Sicer pa dodajajte še sojino mleko, da dobite lep pire.

KUMARE V ZOSU: Kumare neolupljene, naribam na tanke kolobarje, solim. Na olju prepražim 2 šalotki, dodam kumare, pokrijem posodo in dušim 10 minut. Nato dodam na koščke narezan paradižnik in dušim še 10 minut. Lahko malce dlje, odvisno od kumar.

Proti koncu dodamo nasekljan česen in malce vegan kisle smetane (to lahko izpustite ali nadomestite z navadnim sojinim jogurtom).  Dodam še poper, solim, če je še kaj potrebno.

Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji

  1. I have to thank you for the efforts you have put
    in penning this website. I really hope to check out the same high-grade
    blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities
    has inspired me to get my own site now ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you very much for your kind words. Happy for another site. Can you share it? Best regards - Minci

      Izbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.