vegan BUREK


Tole sem dobila idejo od http://www.giljotina.org/vege-core/ in mi ni dalo miru :) in se je obrestovalo. Zelo je dobro!

SESTAVINE:
  • 1 zavitek polnozrnatega vlečenega testa ali doma pripravljeno testo
  • 400g seitanovega drobljeneca
  • 1 čebula
  • Polovica pora
  • mešanica začimb (ali rastlinska jušna kocka)
  • žlička rdeče paprike v prahu
  • strok stisnjenega česna
  • poper
PRIPRAVA:
Na olivnem olju popražimo na drobno narezano čebulo in na kolobarje narezan por, da porjavi. Med praženjem dodamo nekaj slane mešanice začimb, da čebula spusti vodo. Dodamo seitanov drobljenec, popramo, dodamo rdečo papriko v prahu in začinimo s česnom. Pražimo 10 minut.

Pekač namastimo.

Če imate kupljeno vlečeno testo:

Prvi list testa poškropimo z vodo in položimo na dno pekača (velikost 25 cm premera - okroglo), tako, da sega čez rob. Enako naredimo še z naslednjimi tremi listi. Dodamo polovico nadeva. Nato dva lista zmočimo, natrgamo na manjše koščke in razporedimo po drobljencu. Za tem prideta na vrsto še dva lista testa in na njiju še preostali nadev. Čisto na koncu pokrijemo še z dvema listoma in zapognemo robove, ki visijo prek pekača.

V posodi zavremo vodo z mešanico začimb (ali jušno kocko, to je po želji oz (kaj imate doma) … tekočino prelijemo po bureku (cca 1,5dl). Burek damo v pečico na 180°C in pečemo pol ure. Med pečenjem še enkrat prelijemo z začinjeno vodo/jušno osnovo in pokapamo z oljem.

Če sami pripravite testo ne potrebujete vode. In tudi plastite manj.

Če ne dobite že mletega seitana ga sami zmeljete v multipraktiku. Tako, sam danes storila jaz.

Zraven je pasala skleda domače mlade berivke.


Dober tek!

Komentarji