Korenčkova torta - vegan



Vir: whollyvegan.blogspot.com
Ja no ne vem, če se najde dan v letu, ko se ne bi prilegla tortica ob kavici v tako lepem, sončnem dnevu. In taka je kot naročena. Lahko jo pripravite po osnovnem receptu lahko pa na čokoladno varianto.

Potrebujemo:
-2 žlici jabolčne čežane
-1 čajna žlička vaniljevega sladkorja (mletega)
-4 žlice vegan margarine, ki jo malce stopite ali še bolje olivno olje če vam gre okus :)
-ščep soli
-pecilni prašek
-2 čajni žlički cimeta
-1 skodelica rjavega sladkorja  (jaz ga malce nameljem)
-100g polnovredne ali pirine moke (še najboljša pa je kamutova)
-0,25 dcl sojinega mleka
-2 naribana korenja
-100 g orehov ali lešnikov, mletih

Priprava: Združite čežano, vaniljev sladkor, vegansko margarino ali olivno olje, sol, pecilni prašek, cimet, sladkor, moko in sojino mleko, dobro premešajte, da dobite voljno maso. Dodajte korenje in orehe

Zmes predenemo v povprečen pekač za torto ali pa v pravokotni, da dobite malce drugačno obliko, tu domišljija dela svoje.

V ogreti pečici pečete na 180°C in sicer 45 minut. Premazi so lahko vegan stepena smetana, super se ji poda dodatek pomarančne marmelade. 

Čokoladna varianta
Vir: whollyvegan.blogspot.com

Potrebujemo (za biskvit): 
-1 čajna žlička vaniljevega sladkorja (mletega)
-4 žlice vegan margarine, ki jo malce stopite ali še bolje olivno olje če vam gre okus :)
-ščep soli
-pecilni prašek
-20 g naribane čokolade ali kakava
-1 skodelica rjavega sladkorja  (jaz ga malce nameljem)
-100g polnovredne ali pirine moke (še najboljša pa je kamutova)
-0,50 dcl sojinega mleka

Priprava: Združite vaniljev sladkor, vegansko margarino ali olivno olje, sol, pecilni prašek, sladkor, moko in sojino mleko, dobro premešajte, da dobite voljno maso. Dodajte čoklado.

Zmes predenemo v povprečen pekač za torto ali pa v pravokotni, da dobite malce drugačno obliko, tu domišljija dela svoje.

V ogreti pečici pečete na 180°C in sicer 45 minut.

Tortico prerežete in namažete z vegan čokoladno kremo, po receptu čokoladnega moussa, primešate lahko pomaranče, jagode, gozdne sadeže ali borovnice.

Z okraševanje se mi zdi, da se najlepše poda motiv iz okusa v torti, nikakor pa ne morete udariti mimo z mandljevimi ali lešnikovimi lističi.

Takole vesela pa plešem, če dobro jem :)


Dober tek!

Komentarji