Za juho sem uporabila:
- 1 čebula
- 200g stročji fižol
- 1 paprika
- 2 korenja
- 3 paradižnike
- 2 manjša krompirja
- pest kvinoje (kvinojo dodobra speremo pod tekočo vodo, saj vsebuje saponine in lahko greni)
- pest zvezdic (testenine, kupim jih v Lidlu)
- olivno olje, česen, peteršilj, majaron, drobnjak
- sol, poper
Na olju posteklenimo čebulo in dodamo na manjše koščke
narezan stročji fižol, solimo in zalijemo z litrom vode. Kuhamo nekje 20 min in nato dodamo na koščke narezano korenje in krompir.
Ko se krompir skuha dodamo na
koščke narezano papriko, spasiran paradižnik, kvinojo (ki jo predhodno dodobra
speremo s hladno vodo), zvezdice in ostale začimbe. Kuhamo še nekje 20 min.
Postrežemo s kosom domačega polnovrednega kruha.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.