Mandljevi piškoti



Piškoti so krasna sladica, mali sladki prigrizki ali kot osebna darila tistim, ki jih cenimo. 

Izdelava pa je tako zelo preprosta.

Potrebujemo:

  • 25 dag moke
  • 18 dag kokosovega masla
  • 12 dag sladkorja v prahu (zmeljem rjav sladkor)
  • 10 dag mletih mandljev
  • 3 žlice sojinega mleka ali vode 
  • 1 vanilijev sladkor 
  • 1 žlička cimet
  • ščep kumine
  • 2 žlici ruma
  • jedilna čokolada
 Seveda pa je super domišljiji prepustiti prosto pot.
  • Za nadev: marmelada, lešniki, čokolada


Vse sestavine zgnetemo v kompaktno testo, ki naj počije v hladilniku vsaj kako uro.
Med peki papirjem razvaljamo na cc 2-3mm debeline in delamo z modelčki za piškote.
Pečemo na 180*C-10 minut.

Ko se ohladijo nekatere premažemo z želenim nadevom in polovico pomočimo v čokolado, ter posujemo s posipom.

Posip: kokosova moka ali mleti mandlji

Nadev: marmelada ali lešnikova krema

Lešnikova krema:

  •  v posodo damo jedilni čokolado in jo pristavimo nad drugo posodo v kateri je voda … ko se stopi dodamo lešnike, s tem premažemo ohlajene piškote
Čokolada za pomakanje:

  •  v posodo damo jedilni čokolado in jo pristavimo nad drugo posodo v kateri je voda … ko se stopi je pripravljena za pomakanje
Piškote polagamo na podlago, da se lahko odtečejo in jih posujemo z želenim posipom.

Postavimo jih na hladno, jaz jih dam kar na okensko polico :)

Dobet tek!

Komentarji

  1. Sicer ne vem kam je šel ta komentar, da ga tu ne vidi, vidim pa ga v mailboxu.
    Kaj bi šlolahko narobe ne vem, sladkor zagotovo ni bil kriv, nemogoče. Lahko pa j temu pripsevala ovsena moka. Vendar, da bi bili gumjasti... pa vendar ovsena se popolnoma drugače obnaša kot bela ali črna pšenična moka.
    Kaj če bi poskusili z manjško količino z navadno moko, če želite bolj zdravo varianto, lahko uporabite pirino moko, ki bo super opravila delo.

    Res vam želim, da vam uspe.

    Srečno, Jasmina

    ______________
    Oseba Anonimni je objavila nov komentar na vašo objavo Mandljevi piškoti:

    Pozdravljeni,
    jaz sem probala narediti te piškote in so bili po okusu super...po teksturi so bili pa cisto gumjasti. Namesto 120 g sladkorja sem dala samo 90g in namesto vanilijevega sladkorja scepec vanilije v prahu. Moko sem uporabila ovseno. Imate morda kakšno idejo, zakaj je prišlo do takšne strukture? Sem morda naredila kaj narobe? Že vnaprej hvala za odgovor! :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.