Zelenjavna juha in ocvrta jabolka


Počasi praznim ozimnico iz skrinje. imam še kar nekaj zelenjave. Ostalo pa je nekaj jabolk, ki niso najlepša, so pa za porabiti.

Okusna kombinacija za lahko kosilo.

Za juho sem uporabila:
  • 1 čebula
  • 200 g stročjega fižola
  • 1 paprika
  • 2 korenja
  • 3 paradižnike
  • 2 manjša krompirja
  • pest kvinoje (kvinojo dodobra speremo pod tekočo vodo, saj vsebuje saponine in lahko greni)
  • pest zvezdic (testenine, kupim jih v Lidlu)
  • olivno olje, česen, peteršilj, majaron, drobnjak
  • sol, poper
* Lahko pa uporabimo zamrznjeno zelenjavno mešanico, ki jo kupimo.
Na olju posteklenimo čebulo in dodamo na manjše koščke narezan stročji fižol, solimo in zalijemo z litrom vode. Kuhamo nekje 20 min in nato dodamo na koščke narezano korenje in krompir. 
 
Ko se krompir skuha dodamo na koščke narezano papriko, spasiran paradižnik, kvinojo (ki jo predhodno dodobra speremo s hladno vodo), zvezdice in ostale začimbe. Kuhamo še 20 min.
 
Postrežemo s kosom domačega polnovrednega kruha
 
Kot sladica pa ocvrta jabolka.
 
Testo za cvrtje jabolk (za 2 večja jabolka):
  • 3 dcl ovsenega mleka
  • 100g moke oz. po potrebi dodamo več
  • pest mandljev
  • pest kokosove moke
  • vaniljev sladkor
  • sok pol limone
  • cimet
  • rjav sladkor
V posodo nalijemo ovseno mleko, dodamo mandlje in kokosovo moko, ter pustimo nekje 20 min stati. Nato zmikasmo s paličnim mešalnikom, da zdrobimo mandlje. 
 
Dodamo ostale sestavine, da dobimo gosto, vendar gladko tekočo maso.
Jabolka olupimo, odstranimo sredico s peškami in narežemo na 1 cm debele kolobarje. Le te pomočimo v maso in ocvremo.
 
Dober tek!

Komentarji