Nedeljska čista juha z domačimi rezanci



Joho vedno pripravim popolnoma enako, leda izpustim nekoga. Torej vse zelenjavo, v malce večjih količinah kuham dlje časa.
To je vsa umetnost.
Rezance pa po tem zapisu izkušnje in se vedno krasno obnesejo, kadar gre za jušne rezance, je fino testo zvaljano na št.3 na mašinci, pustiti sušiti na platneni podlagah vsaj nekje 1 uro, da se potem medsebojno ne sprijemajo. Kadar gre za polnjene testenine, sušenje pred polnjenjem in oblikovanjem ni potrebno :)
Namig za testo rezance najdete tu :)

http://mincikuha.blogspot.com/2014/03/domaci-nudli.html

Res pa so razlike v mokah, testo mora biti ob mesenju voljno vendar zelo kompaktno. Zadnja "mesenja" naredim na mašinco, to za nudenlje. Najprej dam na 6 zarezo, spustim skozi, prepognem, dam oboje čez peto in ponavljam vajo do 3 zareze. Seveda pa, če imate radi debelejše nudlje, pač naredite debelejše.

Kadarkoli delam jušne testenine se klanjam mami Tončki in atu Rudiju, ondava sta valjala na roke, sušila testenine po vsem stanovanju, velike okrogle palehte... rezala del na roke, del na mašinco.

Občudovanja vredno.

No in nudelji se posušijo, ali pa rezanci, predenejo v papirnate vrečke in uala. Polnjene testenine pa zamrznem.

Vse dobro vam želim - Minci

Komentarji

  1. Jaz bi pa recept :) Če nisi še nikoli delal originalne juhe, potem ti nič ne pomeni, če ti nekdo reče,da se tale pripravi popolnoma enako, le brez nekoga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poskusi po občutku, slabo zagotovo ne bo ;) Za namig si lahko pogledaš, katera zelenjava se v trgovini prodaja že zapakirana kot jušna zelenjava. Po navadi je to čebula, korenje, kos gomolja zelene in peteršilj. Jaz sem presenečena ugotovila, da že zeleni del pora (ki nam navadno ostane pri kuhanju), ko ga dlje časa vremo v vodi, naredi tisto juhico, ki jo vsi dobro poznamo ;) Če želiš še malo bolj dekadentno, pa lahko čebulo poprej popražiš še na olju.

      Izbriši

Objavite komentar

Vesela bom vseh predlogov in novih idej.