Zmes za puding lahko na osnovi koruznega
škroba ali riževe moke pripravimo tudi sami, lahko pa uporabimo kar kupljen puding v
prahu (prepričamo se le, da med sestavinami ni mlečnih derivatov).
Potrebujemo
-100 g riževe moke
-700 ml ovsenega, riževega, kokovovega ali mendljevega mleka (po želji)
-1 žlica kokosove moke
-3 žlice lahko tudi več čokolade v prahu
-2 žlici sladkorja
-mala žlička ruma
Čokoladni:
Riževo moko zmešamo z nekaj žlic "mleka" ali vode. Preostanek mleka zavremo, znižamo moč ognja na minimum, postopoma med mešanjem dolijemo mešanico pudinga, čokolado v prahu, rum in kokosovo moko in (med stalnim mešanjem) kuhamo nekaj minut, da se zgosti. Puding prelijemo v skodelice, omočene z vodo.
Pri tem pudingu zelo paše, če povrhu dodamo nekaj koščkov pomaranče ali banane.
Vaniljev:
Če želimo vaniljev okus, dodamo valinjev sladkor,nekaj sredice stroka vanilje in lahko, kurkumo da je lepe barve. Namesto kokosove moke lahko dodamo pa sveže sadje (jagode, borovnice, ipd.)
Seveda ga lahko pripravimo tudi iz pudinga v vrečki ali pa na osnovi koriznega škroba.
Okuse pa si prilagajamo.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Vesela bom vseh predlogov in novih idej.